Wednesday, September 9, 2009

Uus blogikataloog

Eile avasime Station.ee blogivaates eraldi alaosa, mis on suunatud organisatsioonide blogide ja Twitter võrgustiku kannete koondamisele.

Otsime pidevalt lahendusi kuidas asjalikke ja mingil kindlal teemal kirjutavaid blogisid paremini eristada. Mingil hetkel jõudsime järeldusele, et enamus firmablogisid ja valdkonna asjatundjate päevikuid on väärt täiesti eraldi esiletõstmist. Hea on tõdeda, et valdavalt ei toimu mingit reklaamidega pommitamist ning sõnum antakse edasi peenetundeliselt ja asjalikult. Ise loeme täitsa mõnuga.

Uuendusliku poolena on muudetud blogivaate kujundust ning lisandunud on täiendav funktsionaalsus, mis seob blogid ja Twitter võrgustiku kanded üheks tervikuks. Nüüd saad jälgida konkreetse firma või valdkonna blogisid ja Twitter sõnumeid ühes vaates. Oleme lihtsustanud ka huvitavate sõnumite haldamist sidudes päevikukanded Bookmark and Share funktsioonidega. Huvitava sõnumi saad kergelt salvestada, edastada sõbrale e-postiga, suunata FaceBooki või Twitterisse jne. Tulevikus loodame sama kujunduse ka blog.station.ee keskkonnas kasutusele võtta.

Igatahes on sul nüüd võimalus oma firma või kindla valdkonnaga seotud veebipäevik kataloogi lisada. Oleme algatuseks mõne blogi ja Twitter kanali juba kataloogi lisanud. Oluline on märkida, et lisatud kanalite valik on täiesti juhuslik ning ei kajasta meie eelistusi.

Kui Sinu blogi või Twitter on juba kataloogis, siis palun kontrolli kas määratud valdkond ja lisatud feed vastab soovitule. Täiendused ja muudatused saad teha liitumiskeskkonnas sisestades andmed soovitul kujul.

Blogikataloogi leiad siit.

Sokutame siia lõppu ka eilse pressiteate (neile kellele meeldib pressiteateid lugeda ;)).


------------------------------------------

Äriblogide kataloog tänasest avatud

Alates tänasest on infokeskkond Station.ee täienenud organisatsioonide veebipäevikuid ning Twitter võrgustiku teateid koondava teenusega. Keskkonnaga liitumine ning teenuse kasutamine on kõigile tasuta.

Station.ee on uudiseid ja blogikandeid jälgiv infokeskkond, mille üks alamosa on tänasest pühendatud spetsiaalselt ettevõtete ja organisatsioonide blogide katalogiseerimisele ning päevikukannete koondamisele. Kasutajakeskkonnas on võimalik jälgida organisatsioonide blogikandeid firmade ja valdkondade lõikes, teostada erinevaid otsinguid ning leida uusi huvitavaid blogijaid. Uuendusliku lahendusena on organisatsiooni blogi ja Twitter kanal kataloogis omavahel seotud ehk mõlema kanali kandeid saab jälgida ühest vaatest.

OÜ Freqmedia juhataja Toomas Tootsi sõnul moodustavad üle poole maailma blogijatest oma erialast või tegevusvaldkonnast kirjutavad veebipäevikupidajad. 12% blogijaid kirjutavad aga mõne kindla ettevõtte nimel ja huvides. Viimastel aastatel on ka Eestis firmablogimine pidevalt populaarsust kogunud ning blogosfääris suhtlemine on kujunenud paljude ettevõtete kommunikatsioonistateegia lahutamatuks osaks.

“Kindlasti ei pea kartma, et firmablogid keskenduvad ainult lausreklaamile. Valdav osa organisatsioonide ja asjatundjate veebipäevikuid on pühendunud tegevusvaldkonnaga seotud uudiste ning kogemuste vahendamisele. Kahjuks aga hajuvad paljud asjalikud blogid üldises blogirägastikus ning jäävad huvitatul leidmata,” märkis Toots.

“Uue blogikeskkona käivitamisega soovime julgustada oma ala asjatundjaid aktiivsemalt blogima ning lihtsustada veebipäevikute leidmist, info kasutust ja lähendada blogijaid lugejatega, “ ütles Toots.

OÜ Freqmedia on Eesti juhtiv infoseire lahenduste arendaja ja opereerija. Ettevõtte tuntumad projektid on RSS uudisvoogude tehnoloogia Feedreader, uudiseid ja blogikandeid koondav portaal Station.ee ning suurim Eesti veebisaitide statistika infoprtaal METRIX.Station (ühisprojekt Peeter Marveti ja OKIA meeskonnaga).

11 comments:

Unknown said...

Kuidas ma saan oma blogi ringi tõsta ärikataloogi? Hetkel see kui niisama blogi seal. Uuesti lisades annab vaid veateate, ringi ei tõsta.

Tomza said...

Tere!

Viska järsku blogilink siia ning ütle ka kategooria. Paneme ise käsitsi sisse. :)

Unknown said...

Blogiks internetmarketing.ee ja kategooria on turundus. Aitäh!

Tomza said...

Nüüd lisatud. Võtab natuke aega enne kui cache uuesti arvutatakse. http://ariblogi.station.ee/channel/20401/Internetiturundus

Riho said...

Tere!

Sama siin lisa meie Blogi äriblogi keskkonda kategooriasse: Turundus ja reklaam.

Meie Blogi andmed:

Aadress: http://www.adm.ee/blog/

RSS: http://feeds2.feedburner.com/ADMinteractiveBlog

Blogs.Station’i kanal: http://blogs.station.ee/channel/23901

Tänud,
Riho ADM’ist

Tomza said...

Korras :) - http://ariblogi.station.ee/channel/23901/ADM_Interactive_%C2%BB_Blog_%C2%BB_Digimeedia

Riho said...

Tänud, väga operatiivse tegutsemise eest.

Riho said...

Ahoi!

Mis moodi see ettevõtte logo mõne blogi ette tekib?

A la stiilis: http://ariblogi.station.ee/channel/24212/best-marketing-blog

Tahaks ka :)

Riho
ADM (http://ariblogi.station.ee/channel/23901/adm-interactive-raquo-blog-raquo-digimeedia)

Tomza said...

Väga lihtne :). Me oleme neid püüdnud ise lisada aga võib ka aadressile toomas - at - i-systems.ee saata selle pildi PNG formaadis. Tähtis on, et pildi laius oleks 72 pixelit.

Unknown said...

Tere!

Ehk oskate öelda, miks minu tänased postitused teie keskkonnas ei ilmu?

Tegemist on Meedia Disaini Blogiga.

Ette tänades,
Gert

Marju said...

Tere!

Lisasin oma blogi RSS aadressi juba mitu päeva tagasi blog.stationisse, aga millegipärast ei ilmu see ikka blogide hulka (vähemalt otsingust ei tule välja).

http://feeds.feedburner.com/tassike

Oskate aidata?