Friday, June 27, 2008

Uut Blogs.Stationis


Annan teada et täiendasime Blogs.Station funktsionaalsust veebipäevikutes esinevate viidete ja päevikutele viitavate blogide esiletoomisega. Nüüd on võimalus jälgida kellele konkreetne blogija viitab ja kes tema kirjutisi oluliseks peavad. Sisseviitavate blogide alusel saab jälgida kuidas kujuneb ja kes kujundavad veebipäeviku autoriteetsust. Päevikupidaja viited teistele blogidele aitavad aga jälgida teile kordaminevate päevikupidajate eelistusi ja huvitavaid avastusi.

Tuesday, June 17, 2008

Lugeja küsimused : News.station.ee ei kajastagi kõiki...?

Sattusin lapsuliblika blogis sissekandele "News.Station ei kajastagi kõiki". Püüan omalt poolt ammendava selgituse anda :).

Hetkel on Station.ee keskkonnas kaks avalikku vaadet - uudised ja blogid (lisaks on igasugu salajasi vaateid kuid sellest pikemalt tulevikus ;)). Räägiks sellest jaotusloogikast lähemalt.

Selleks et uudiskanal oleks kaasatud meie uudiste keskkonda peab ta selgelt vastama kriteeriumile, milleks on "olla üks eesti suurimatest ülduudiskanalitest". Sellel põhjusel pole meil näiteks uudiste keskkonnas ka ühtegi spordikanalit.

Selleks et kanal oleks aga esindatud blogide keskkonnas peab ta enamvähem blogi moodi välja nägema :). Blogide keskkonnas on kindlasti ka mõningaid kanaleid, mis tegelikult blogid pole kuid püüame sellest hoiduda.

Nii et ei Bioneer ega Roheline Värav ei mahu hetkel kahjuks neisse kahte keskkonda.

Mis on lahendus? Kuidas saaks kajastada kanaleid, mis pole ei ülduudiskanalid ega ka blogid? Lahendusena tekitame lähitulevikus juurde veel ühe avaliku vaate, kuhu koondame kanalid, mis ei ole ei üht ega teist kuid samas omavad kindlasti väärt sisu. Sinna on oodatud kõik kanalid alustades trip.ee-st ja lõpetades minut.ee-ga.